Safety Solutions

Intervju med Anna-Mia

Mar 4, 2015

Vi har nyligen blivit fler här på Jonsereds, vilket alltid är spännande! Möt vårt senaste tillskott;

Anna-Mia Brulin.

 

Vad gjorde du innan du började jobba hos oss?
Efter att jag avslutade mina studier som civilingenjör inom Teknisk Fysik på Luleå Tekniska universitet 2006 jobbade jag 5 år med formning av krockbalkar i bilar på Gestamp Hardtech i Luleå. Därefter flyttade jag ner till Stockholm och började jobba som konsult på Scania, där jag räknade hållfastheten på lastbilschassit. Efter drygt ett år i Stockholm blev längtan efter Norrland för stor så jag flyttade till Östersund och började jobba med turbiner på Andritz Hydro, också där med hållfasthet.

 

Hur kommer det sig att du sökte jobb hos oss?
När min nuvarande och även före detta kollega Helena Nilsson meddelade att hon skulle börja jobba på SSJ lät hennes nya jobb väldigt spännande. När jag några månader senare hörde att de även sökte någon med beräkningserfarenheter var beslutet att direkt skicka in en ansökan väldigt enkel.

 

Vad tror du kommer att bli mest spännande och utmanade här?
Jag tror att det finns väldigt mycket på den listan. Några exempel är att vara med i hela processen vid produktframtagande, att göra beräkningar på detaljer där man kan få direkt feedback från tester i verkstan. Sen är det även en stor utmaning att försöka hänga med i alla parallella samtalsämnen på fika/lunchrasterna, vilket ofta verkar vara lika många som antalet människor som runt bordet.

 

Vad kommer du främst att jobba med?
Jag kommer främst att jobba med konstruktion och utveckling, med specialuppgift att ansvara för beräkningar.

 

Vad kommer du att bidra med?
Jag har erfarenhet av hållfasthetsberäkningar från olika branscher. Dessutom gillar jag att tänka på- och fundera ut lösningar samt hoppas kunna bidra till produktutveckling.

 

Vad jobbar du med för uppdrag just nu?
Jag har börjat med att räkna hållfasthet på olika fästen. Jag har även hunnit sitta med på några konceptmöten och njutit av att se hur idéerna flödar från alla inblandade. 


Vad gör du helst på fritiden?
Närheten till naturen här i Jämtland var en stor anledning till att jag valde att flytta hit så jag spenderar gärna fritiden med diverse friluftsaktiviteter, bl.a. längdskidor, långfärdsskridskor, landsvägscykel, snowboard, vandra och topptura. För att fortsätta jobba på att bli en jämte har jag även börjat en buggkurs, vilket är en stor utmaning för en gammal bolltjej!

Go to top of page